21 волонтери учествуваат во означување на отпадот

Нула отпад општини во Македонија

Ива Апостолска од Асоцијација за чиста животна средина „Ајде Македонија“ ја презентираше идејата „Нула отпад општини во Македонија“. „Нула отпад е филозофија, стратегија ...

Ајде да придонесеме за почиста околина-Тетово...

Организација на Civica Mobilitas на Факултетот за бизнис и администрација при УЈИЕ во Тетово се одржа регионалниот форум на тема „Ајде да придонесеме за почиста околина". Носечка тема беше ...

Најуспешна акција за чистење на Македонија...

Ајде Македонија со поддршка на Швајцарската агенција за поддршка и развој (СДЦ) преку програмата „Цивика Мобилитас„ и компаниите Осигурување Македонија и Еконелектрон ја организираа ...